Magnhild Opdøl
HOLDING MY BREATH
25.06.- 16.07.2021

 

GALLERI Ö har gleden av å ønske velkommen til utstillingen Holding My Breath som tar publikum med inn i en gåtefull sfære –
til en verden hvor kunstner Magnhild Opdøl på poetisk vis fanger øyeblikk av stillhet. 

Magnhild Opdøl (1980) kommer fra Sunndal, og har sin bakgrunn fra National College of Art and Design i Dublin hvor hun fullførte sin MA in Visual Art i 2007. Siden har hun stilt ut i en rekke gallerier og kunstsentre både i Norge og internasjonalt.

Med tegning som sitt hovedmedium, tar hun for seg temaer som døden, naturen og naturens ressurser. Sirlig utførte tegninger i kombinasjon med skulptur og fotografi skaper rom for spennende sammenstillinger – hvor balansepunktet befinner seg mellom det gjenkjennbare og det uforståelige, det ubehagelige og det vakre. Magnhilds arbeider handler på mange måter om å se det store bildet, gjennom å fokusere på de små tingene. 

Bak prosessen ligger ønsket om å fremkalle en følelse av å gå glipp av noe som har skjedd, og bli fanget i øyeblikket etter. Som om du er i skogen, hører noe bak deg, men før du får snudd deg er det borte, og alt du ser er den tomme skogen, kanskje en gren som skjelver som et spor etter det som var der.