Manuel Portioli

FLYT
04.09.-17.10.2021

GALLERI Ö har gleden av å ønske velkommen til utstillingen Flyt. Utstillingen består av en serie malerier som gjenspeiler billedkunstner Manuel Portiolis forhold til landskap og natur.

Bergensbaserte Manuel Portioli (1987) kommer fra Italia, og har sin bakgrunn fra Academy of Fine Arts of Bologna og Kunst- og
Designhøgskolen i Bergen. De siste årene har han stilt ut ved en rekke gallerier og visningsrom både i Norge og internasjonalt.

Fargesterke kontemporære landskapsmalerier er det som best kjennetegner Manuel Portiolis kunstnerskap. I sine arbeider forsøker han å utforske og forevige det vakre ved landskapet. Det romantiske i naturens pittoreske motiver — den typen skjønnhet som får oss til å reflektere. Skjønnheten i landskapet skaper rom for meditasjon; på vandringer i naturen lar vi gjerne tankene flyte, automatisk glir vi over i en slags meditativ modus – en tilstand hvor tankerekker brytes, eller flettes sammen, i det omgivelsene tar pusten fra oss.

Gjennom sine romantiske skildringer av landskap, reflekterer Portioli over hva som virkelig er vårt sted i denne verden. Er det på tide at vi forlater de kunstige byene vi har skapt, til fordel for nærhet til våre forfedres landskaper? Til den gang landskap bare var landskap, og miljø ikke var en politisk fanesak. I vår tid har vi valget mellom å bevare miljøet, eller endre det. Aldri før har landskapet vært så viktig som nå – og det er nettopp dette Portioli ønsker å fange i det han selv beskriver som ‘enkle’ romantiske landskapsmotiver.