Toril Bonsaksen

THE TIMES THEY ARE A-CHANGING

10.10.-30.10.2020

 

 

GALLERI Ö har gleden av å ønske velkommen til høstens første utstilling, som tar publikum med inn i metallkunstner Toril Bonsaksens fugleunivers.

Når Toril jobber med bestikkfugler, er det ikke bestandig hun ser sluttresultatet klart for seg. Men opptatt av fugler har hun alltid vært, og med det følger en god oversikt over mange arters anatomi og atferd. Med denne kunnskapen i ryggmargen, jobber Toril intuitivt og skisser direkte i materialet – uten bruk av visuelle referanser fra fuglebøker og bilder. Skulpturene blir ofte et resultat av temaer hun er opptatt av eller hennes egen sinnsstemning.

Serien som hun viser i utstillingen The Times They are A-Changing ble til like før og under koronapandemien, i en tid hvor både tankeprosesser og arbeid i verkstedet preget Torils hverdag. Under nedstengningen av verden ble det veldig tydelig hvordan vi har ødelagt den og fortrengt dyr fra deres naturlige habitat. På sosiale medier florerte bilder av bjørner, løver, pingviner og en masse andre dyr som vandret fritt rundt i store byer over hele verden, mens biler og folk nesten ikke var å se. Luftforurensingen gikk betydelig ned og verden ble på kort tid et bedre sted å leve – i alle fall for noen! 

Med utgangspunkt i disse bildene – av dyr som vender tilbake til sitt habitat – og tankene rundt dette, har Toril denne gangen gitt sine fugler navn fra populærmusikken og låter som handler om hvordan vi behandler hverandre og jorda vår.

 


Grunnet koronapandemien og de restriksjoner som følger, vil det denne gang ikke arrangeres en offentlig utstillingsåpning. GALLERI Ö inviterer til privat vernissage lørdag 10. oktober, og øvrig publikum er hjertelig velkommen innom i små grupper når denne er avsluttet.

 

NB! Ved symptomer på Covid 19 ber vi deg om å bli hjemme, du er velkommen på omvisning så snart du er frisk.